Ez a könyv arról az élelmiszerről szól, ami mindamellett, hogy finom, hozzájárul egészségünk megőrzéséhez is. Már a gladiátorok is az árpának köszönhették erejüket és egészségüket.
Ez szerepel a könyvben előszóként, Dr. Simi Khanna orvos szavai:
“A kórházi kezelések során ritkán alkalmaznak élelmiszereket gyógyszerként, jóllehet kórházi orvosként élénken emlékszem arra, hogy tanultam arról, hogy a veseköves pácienseknek azt kell javasolnunk, hogy fogyasszanak árpaitalt bőségesen, a szervezet lúgosítása érdekében, mivel a vesekő csak savas közegben képződik.
Ahogy azt később megtudtam, az egészség fenntartásában fontos szerepet játszik a szervezet pH-ja vagy sav-bázis egyensúlya. A savas szervezet nem képes a tápanyagok hasznosítására. Emiatt tápanyaghiány lép fel, a méreganyagok nem távoznak a szervezetből és a fertőző anyagok elszaporodnak.
A savasság indokolatlan stresszhez vezet és ez negatív érzelmekkel, valamint a szénhidrátokkal és hússal teli étrenddel párosulva megalapozza a szervezet megbetegedésé
Az árpa – ami egyike a kevés számú lúgosító gabonafélének – alkalmazása felbecsülhetetlen segítséget jelent az egészség megőrzésében és a betegségek visszafordításában.
Az árpa egyike a természet adta jótékony táplálékoknak, ami bőségesen mennyiségben tartalmazza az emberi szervezet táplálására szolgáló tápanyagokat.
Ha lehetséges lenne olyan kifinomult technológiákat alkalmazni, amelyekkel képesek lennénk az árpát csírázás előtti állapotban tartani, akkor az állapotának megfelelő tápanyagokat optimálisan tudnánk hasznosítani.
Ez a könyv ismeretterjesztő és könnyen érthető módon tárgyalja ennek az izgalmas élelmiszernek a fontosságát, különös tekintettel annak csírázás előtti, egészségfokozó hatásáról, amit bárki alkalmazhat egészsége optimalizálására.”
Értékelések
Még nincsenek értékelések.