Természetes folsav
A B-vitaminok családjába tartozó folát az ételekben természetesen előforduló vitamin. A folsav szervezet számára közvetlenül nem hasznosítható, ahhoz, hogy aktív, a test számára hasznosítható forma legyen belőle a szervezetben átalakítás szükséges, de sajnos nem mindenkinek a szervezete tudja átalakítani.
Ahhoz hogy a folsav foláttá alakuljon több enzimnek kell közreműködnie.
A folát:
- terhesség alatt részt vesz az anyai szövetek növekedésében
- részt vesz a normál aminosav-szintézisben
- hozzájárul a normál vérképződéshez
- hozzájárul a normál homocisztein-anyagcseréhez
- hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához
- hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez
- hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez
- szerepet játszik a sejtosztódásban
Várandósság
A várandósság az egyik legizgalmasabb időszak egy nő életében. A helyes táplálkozás, és a megfelelő vitaminpótlás ilyenkor kiemelten fontos. A magzati fejlődés során különösen fontos az anya megfelelő folsav/folát ellátottsága. A fogamzást megelőzően legalább egy hónapig, és a fogamzást követően három hónapig feltétlenül figyelni kell a megfelelő pótlásra.
OGYÉI bejegyzési szám: 24943/2020
Napi ajánlott mennyiség: 1 kapszula
Figyelmeztetés:
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!
Értékelések
Még nincsenek értékelések.